Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Van Gölü Havzası Sanal Herbaryumu
FEN TEKNOLOJİ VE TOPLUM Ders Notu (2006), FTT Beyin Fırtınası Soruları - ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ I DERS NOTU Doç.Dr.Nasip DEMİRKUŞ (Ocak 2006)
III.SORU:Matematiği tarif ediniz?.
İstisna hariç; . Sanki her varlık mutlak bir matematik havuzu içindedir.
C.3:Matematik kuralları olan bu kuralların dışına çıkılamayan bir sistem kurallar bütünüdür. VOLKAN TÜRKMENOĞLU
C.3:doğada varolan teorilerin kuramların şekille sembolle ifade edilmesidir ÜMİT ARAT
C.3:Matematiği anlamak için insanları anlamak gerekir. Matematik de insanlar gibi komplex bir yapıdır (Nesim SÜRER)
C.3:matematik bir düzlemde uzamda bulunan şekil,sayı,ölçümlerin tümüdür.. ÖZER ESATOĞLU
C.3: Geleceğimize yön veren, Kaptana limanı işaret eden deniz feneridir.(ALİ ATEŞ)
C.3:SOYUT,SOYUT,SOYUT. (KADİR TAŞ)
C.3:Matematik evren ve evrendeki ilişkilerin sayısal olarak ifadesidir Ayşe İNCE
C.3:Matematik bir dizi sayı ve işlemlerden oluşan insan yaşamına yardımcı olan ve geliştirilip kullanıldığında insan hayatına yararlar sağlayan insan hizmetine sunulmuş bir bilimdir. Belgin ÖZALP
C.3:Hayatı Sayısallaştırmadır. Uğraşırken zevk almadığım bir alan. ÖMER KURT
C.3: Matematik insana soyut düşüncelerini aynı paralelde somutlaştırma olanağı sağlayan organizeli düşünme yetisidir. Abdurrahman Yılmaz
C.3:matematik hayatın formule edilmiş şeklidir. ÖZCAN ÖZCAN
C.3:Matematik, varlıkların birbiriyle ilişkisini belirtmenin bir dilidir.(B.KARAŞ)
C.3:Matematik kendini sürekli süprizlerle yenileyen ve insanlığı peşinde sürükleyen gizemli bir havuzdur. .(M.ŞAHİN)
C.3:Hayatı Sayısallaştırmadır. Sibel AZİZOĞLU
C.3:Sayılardan meydana gelmiş,insanların yaşamlarının her alanında kullandıkları evrensel bir dildir. İLHAN ARAR
C.3:Bazı ifadelerimizi kullanırken sayısal verilere ihtiyaç duyarız. Çok basit bir örnekle saati rakamlarla ifade etmekteyiz. dünyanın neresinde olursak olalım herkes için geçerli olan rakamlar yer almaktadır. Bu gerekirse bulunduğumuz mekânı belirtmek için bile kullanabileceğimiz ifadeleri içermektedir. (SERVET AKAY)
C.3:Hayatın kendisi matematik. .(Sevil GÜLEŞÇE)
C.3:Matematik, günümüzde yaşamın her alanında işlerlik gösteren birtakım soyut sistemlere dayanan ve teknolojinin en büyük ve en önemli aracı diye nitelendirilen bir bilimdir. Matematik yaşamımızda , o kadar önemli o kadar faydalı bir yere sahiptir ki, matematiğin yaşamımızdan arınması, kullanılmaması, hayal dahi edilemez. (YILMAZ CAN)
C.3:Matematik, sayıların karmaşık dünyasının adıdır. Cahit AYYILDIZ
C.3:Karmaşık formüllere sahip, çözülmeye yüz tutmuş soyut kavramlardır Semiha EROL C.3:Dünya,insanlar için seçilmiş geçici bir meskendir. Ve bu mesken,hiçlikten(sıfırdan) yaratılmıştır. Elimizdeki kaynaklardan(Kur’an-ı Kerim) dünyanın sonu olacağını biliyoruz. Yani bir başlangıç ve bitiş noktasına sahiptir. Bu, bir hesap(!) olgusunun varlığına ve nihayet; matematiğin varlığına işarettir.
Bu neticede, dünya-evren- insanlık için, matematikle yaratılmışsa; matematik, insanlık için kaçınılmazdır. Ve matematiğin varlığı bu şekilde kesinleşmişse; bunun bir tanıma ihtiyacı vardır:
Matematik, insanların yaşamlarını kolaylaştırmayı sağlayan, zihinsel becerilerin gelişimini sağlayan, ve sayılarla düşünebilmeyi sağlayarak; beynin aktivitesini arttıran, çok yönlü bir sistemdir. Hayatın ve hayatın içindeki her kareye sığdırılabilen, ve her karede kullanılabilen mükemmel bir araçtır. Mükemmeldir; çünkü her zaman doğru için çalışır. Ve doğrularla yanlışların belirleneceği gün de, matematikten yararlanılacaktır. (AYTAÇ BİLDİRİCİ)
C.3:Kainatta varolan olayları,hareketleri ,vs. pozitif bilimlerin bir kısmının denklemlere dökmesi sonucu bu denklemleri çözmek amacı ile ortaya çıkan,ihtiyaç duyulan bilim dalıdır.Matematik pozitif bilimlerde temel ifade eden bin parçadır.İnsanoğlunun bilimde,yaşamda ilerleyişinde yardımcı temel taşlardan biridir. Celal EŞSİZ