In English!

Van Yöresine Özgü Bitkiler

Van Yöresi Doğal Süs Bitkileri

VAN FLORASI

 
Yem Bitkileri Kılavuzu

Şifali bitkilerle ilgili linkler

Verilen Dersler

Yürütlen Projeler


Türkiye'nin Yabancı Otları

 

Şifalı Bitkilerilerle Hastalık Tedavisi Deneme Sayfası

 

ŞİŞMANLAMA

Hep şişmanlıktan değil, bazen zayıflıktan şikâyet edilir. Zayıfların ilk önce yapacağı iş bağırsaklarında parazit, polip, kurt var mı kontrol ettirmesi gerekir. Eğer yediklerimize ortak çıkan bu canlılardan varsa, önce onlardan kurtulmak gerekir. Bunun için mide hastalıkları bölümünde açıkladığımız bağırsak kurtlarından kurtulma formülleri uygulanır.

Şişmanlamak için

İncir, süt, anason, tatlı yapılıp yenmeye devam edilir. Tatlı badem, kekik, öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Keten tohumu, çam sakızı, çörek otu, öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse bağırsaklardaki bozuklukları tamir eder. Buğday, mısır, kurufasulye, nohut, pirinç, bakla, lahana, karnıbahar kilo aldırır.

ZAYIFLAMAEn fazla merak edilen konu, bedavadan (para olarak değil, rejim yapmadan) zayıflama, forma kavuşma meselesidir. Eşyanın tabiatına aykırı ham bir hayaldir. Şişmanlığın sebeplerini ortadan kaldır­mak gerekir. Ev hanımları lavoba tıkanınca onu lavaçla açtıkları gibi, istedikleri gibi yemek, içmek ve aynı zamanda da zayıflamak isterler. Köyde büyümüş bazı kardeşlerimiz tereyağı margarin yemeyin kolesterol olur deyince, inanmıyorlar. Diyorlar ki "Dedem l tabak tereyağını bir oturuşda yerdi, hiç damarları tıkanmadı." Kısmen doğru bir tesbit. l Tabak tereyağı yiyen aynı zamanda 3 soğan, l kafa sarımsağı da da yerdi aynı gün. Köyde tereyağını bolca yiyenler, sabah namazında kalkar, güneş doğmadan l yük odunu dağdan eve getirir, parçalar, sonra ahırdaki hayvanlara bakar, sabahleyin tarhana çorbasını içer, tarlaya gider, çift sürer v.s. hayatını bileğinin gücüyle, terleyerek aldığı besinleri, enerjiyi yakarak geçirirdi. Biz temiz havadan yoksunuz, temiz gıdadan fakiriz, suni ve yapmacık gıdalarla idare ediyoruz. Spor yapmıyoruz, masabaşı, hareketsiz işlerle meşgulüz. Fark; yaşam ve ortam farklı­ lığında. Zayıflama mevzusuna girmeden önce gıdaların tabiatına bir göz atalım. Yağlı fındık, fıstık, çikolata, ceviz yağ yapar. Kolesterol hamurlu gıdalar da yağ yapar. Ekşi (limon gibi) gıdalar vücudu serinletir, yağ eritir, idrar artırır, kabızlık yapar. Posalı gıdalar vücuda gereklidir. Isıtıcı gıdalar susuzluk yapar. Vücudumuzun günde 3500 kalori enerjiye ihtiyacı vardır. Fazla alınan enerji ise vücudda yağ olarak saklanır.

Zayıflamak için

Böbreklerin iyi çalışması (idrar çokluğu) Bağırsakların iyi çalışması (Hazım kolaylığı) Karbonhidrat (unlular), yağlılar ve fazla enerjili gıdalardan uzak durulması. Meyve ve sebzeleri, kabuklanyla bol, bol yemek gereklidir. Kolay ve Ucuz zayıflama kürleri Elma, armut, incir, üzüm, kiraz, limon devamlı yenir. Öğünün biri meyve kürüyle geçiştirilir. Yemeklerden önce meyve yenir, su içilir. Maydanoz, limon (kabuklanyla beraber) kaynatılıp çam balıyla tatlandırılır, günde 3 su bardağı içmeye devam edilir. Maydanoz ve kereviz yaprağı kaynatılıp içilmeye devam edilir. Kekik, kiraz, çöpü mısır püskülü çörek otu, Sinameki karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp çam balıyla tatlandırılıp günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir. Marul, maydanoz, roka, tere, salata yapılıp yenmeye devam edilir. Sert limonata içilir. Zayıflamak için rejim şarttır. Rejim yapmadan zayıflamak hayaldir. Ayda 5-6 kilodan fazla zayıflamak da tehlikelidir. Deniz ürünleri, karaciğer, ıspanak, greyfurt, portakal, havuç, kabak, mercimek, arpa, salamura peynir yemek zayıflatır. Kayısı yemek bağırsakları çalıştırır. Sauna ve hamamda terlemek zayıflamaya yardımcı olur. (Formda kalmak için ideal günlük yemek ihtiyacıdır) % 20 proteinler (etler, peynir, süt, yoğurt, soya, mercimek, badem, kurufasulye, yulaf, pirinç) %60 sebze ve meyveler %10 unlu gıdalar %5 bitkisel yağlar olması gerekir. Spor yaparak zayıflamak en sağlıklı yoldur. Göbek yağlarını eritmek için mekik çekmek iyidir. Mekik çekmeye başlamadan önce göbek vazelinle yağlanırsa daha faydalı olur.

 

 

 

A  B  C  D  E  F  G  H  K   L M  N  O  P  Q  R  S  T  U  W  V  X  Y  Z

http://www.nadidem.net
son güncelleme: 05.01.07
Görüşleriniz : Nasip DEMİRKUŞ, Mesut GÜL
Biyoloji Eğitimi Anabilimdalı web sitesi hakkında