In English!

Van Yöresine Özgü Bitkiler

Van Yöresi Doğal Süs Bitkileri

VAN FLORASI

 
Yem Bitkileri Kılavuzu

Şifali bitkilerle ilgili linkler

Verilen Dersler

Yürütlen Projeler


Türkiye'nin Yabancı Otları

 

Şifalı Bitkilerilerle Hastalık Tedavisi Deneme Sayfası

BAŞ HASTALIKLARI

Beyni Kuvvetlendiren gıdalar: Bebeğin fiziki olarak beyninin 2/3'ü 2 yaşına kadar tamamlanır. 10 yaşına kadar da diğer kalan kısmı gelişir. Bebeklere mutlaka 2 yaşına kadar anne sütü veriniz. Beyinle, ceviz içini beraber incelediğinizde, birbirine benzediğini görürsünüz. Çünkü cevizde gümüş iyonu vardır. Vücudumuzun beynin gümüş iyonuna ihtiyacı vardır. Yalnız; ceviz yağlı olup kolesterolü arttırır, damar sertliğine sebep olur. (Kaş yapayım derken göz çıkarmamak için) cevizi yiyenlerin, ceviz yerken cevizi, telafisiyle yemek lazım. Ceviz yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak1 su bardağı için, kana kansan yağları temizlesin. Bebeklere de aynı uygulamayı yaşına göre uygulayabilirsiniz. Beyin işçileri bu küre devam etmelidir. Bitkisel Bergarnet esansı, zihnî canlılığı arttırır. hurma 1 yemek beyni çalıştırır. Kabak çekirdeği yemek beyni çalıştırır. hurma 1çekirdeği kavrulup, öğütülür, kahve yapılır. İşte bu kahve beyin işçilerinin yegane içeceği olmalıdır. Çünkü beynin yorgunluğunu giderir, dinlendirir.

BEYİN DAMAR TIKANIKLIKLARI Bu tıkanıklık, kısmi felçlere de sebebiyet verebilir. Tedavisi: İyi bir teşhis yaptırmak gerekir, modern tıbbın tedavisiyle beraber yan tesiri riski hemen hemen olmayan bitkisel tedaviler de yapılabilir.

2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımına l adet limon kabuğuyla beraber doğranıp kaynatılır, çam balıyla tatlandırılıp normal olarak soğuk l 'er su bardağı içmeye devam edilir.

BAŞ AĞRISI

Organizmadaki tıkanmalar toplum bünyesini rahatsız eder. Ani stresler, iç zedelenmeler ve hazımsızlıklar sinir sisteminde ahenksizliklere sebep olur. Ani haberler zaafiyet içindeki toplumda bunaltı husule getirir ve daha birçok tesirlerle toplumun başı ağrır Safra yapan saikler toplumun ortak dimağını zonklatır.

Kendi kendini kontrol etme sıhhatinden mahrum bile olsa; kramplar, baş ağrıları, toplumun imdat sinyalleridir. Bu ağrılar, aman vermeyen ızdıraplar, migrenler ve meydana getirdikleri asabi ve ruhi tedirginlikleri dondurmak, tedavi etmek çoğu zaman önü alınmaz komplisasyonları tevlid eder. Izdırabı, bunalımı, rahatsızlığı dondurmak, daha ciddi iç sıkışma ve arızalara yolaçabilir. Hazmedemiyeceği, heterojen gıdalarla tegaddi zarureti toplumun nabız atışlarına tesir eder. Sindirim sistemi tazyike maruz kalınca kalbi ve sinir sistemini zorlar. Toplumun sosyal tansiyonunun yükselmesi bagağrılarının müzminleşmesine sebep olur. Huzursuzluk, mevzii iç ve dış iltihaplanma ve oksitlenmeler, toplumun üstüne rahatsız edici baskıların abanması bir müddet sonra da çığlık attıran, kıvrandıran; derinden acısını hissettiren kunt ağrılarla beraber baş dönmesi ve istifra getirir. Yani bu durumlarda toplumun bünyesinin ortak tavrı red ve savunmadır, tepkidir. Toplum bünyesindeki kısmi çürümeler, yorgun sosyal yapıda manevra, hareket kabiliyetini azal­ tır. Bunun getirdiği tolerans azalması şiddeti doğurur, Halledilemiyen problemler, beyinde oluşan cendereler, semeresiz meşakkatler, tessüflerin meydana getirdiği stresler de cemiyet hayatında nefes darlıklarına, başağrılarma neden olurlar. Kalbe aşın yüklenme; merak, sıkıntı, düzensiz bunalım hayatı, ya da inatçılık baş ağrılarımızın sebebidir. Devamlı kaybetme, bitmeyen endişeler, septik bir hayat; sosyal cehennemi teşekkül ettirir. Zıd, zıddın ilacıdır. Soğuk su sancıyı keser. Bize dert derman olur. Bünyemizin aktif yahut pasif tepki göstermesi ve direnmesi hayra alamettir. Yeni bir iklimde doğmak, bilindiği gibi sınanmış ama yaşanmayan düsturları tatbik etmek, atmosferi, havayı değiştirmek kalb ve kafa bütünleşmesini aramak ve bulmak, iptila ve huzursuzluklardan uzak olmak, ümitli ve seviçli yaşamak, boşalacağı bir Merci'e sevgi ve ihtiram duygularıyla bağlanmak, ruhî gerginlikleri izale eden disipline yönelmiş bir hayat yaşamak, maddi ve manevi gürültülerden kaçmak,vücutlarımızda yağ biriktirmemek, gibi saydığımız komprimelerin üstünde ısrar ve titizlikle durmak suretiyle tedavi, salaha ve sıhhate götürecektir ferdi ve toplumu! Başağrısmın sebeplerini özetleyecek olursak ^ Kabızlık • Böbrek hastalıktan • Adet düzensizliği • Karaciğer rahatsızlıktan • Damar tıkanıklık-lan • Soğuktan kaynaklanan başağnları.

Bitkilerle tedavi: Başağnsına sebep olan kaynak araştırılıp tedavi edilmeden önce teşhis gere kir.

Söğüt yaprağı yada kabuklan kaynatılıp balla tatlandırılarak bir su bardağı içilir. Aspirin söğüt kabuğundan icad edilmiştir. Selvi kozalağı, sinameki karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 'er su bardağı içilirse ağnyı keser. Başa yakın yerlerden hacamatla kan aldırmak faydalı da olsa oldukça tehlikelidir. Çok dikkat etmek ve mutlaka ehline yaptırmak lazımdır. Soğuk bal şerbeti ağrı esnasında içilir. Fesleğen (reyhan) kaynatılıp suyuyla baş yıkanır. Mine çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak l'er su bardağı içilir. Karabaş otu, oğul otu karışımı balla tatlandırılarak soğuk olarak l'er su bardağı içilir.

BAYILMA Açlık, yorgunluk, korku, heyecan, aşırı sıcaklık, kansızlık, gibi sebeplerden beyin damarlarına yeterli temiz kan gelmediği için şuur kaybı olur, buna bayılma denir.

Bitkilerle tedavisi:

Bayılanın ağzına l yemek kaşığı sirke ya da limon sıkılır.
Hastanın düğmeleri çözülüp, nefes aldırılır, yüzüne başına soğuk (sirkeli olabilir) su dökülür. Biberiye kaynatılıp balla tatlandırılarak 1 'er su bardağı içilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Herkes saç dökülmesinin ırsî olduğunu zanneder, çünkü babası da dedesi de keldir. Saç kökleri şekil olarak soğan gibidir. Kök kılcal damarlardan beslenir. Dengesiz beslenme stress gibi sebeplerle kanda saçları besleyecek gıda azalır, saçlar sonbahardaki ağaç yaprakları gibi tarağa yastığa dökülür durur. Başa giyilen takkenin, örtülen bezin sentetik olması; saçın hava almasını engeller. Pamuk, keten, yün olsa daha iyi olur. Saç dökülmesinin diğer sebebi düşük ph'lı şampuanlardır. Saçı dökülenler mutlaka stres çayını devamlı içmesi gerekir. Saçların ömrü 3 gün-3 sene arasıdır. Ömrünü dolduran saçlar haliyle dökülecek. Ömrünü dolduran insan ölüyor. Fakat dünya nüfusu azalmıyor. Saçlar bakılırsa kişi kel olmaz.

Bitkilerle tedavisi

Bol miktarda hurma 1yenir, bal şerbeti içilmeye devam edilir. Doğal zeytinyağı sabunlar kullanılır. Mersin yaprağı kaynatılıp saç sık sık yıkanır. Saça haftada bir kına yakılır. Yumurta sarısı, zeytinyağı karışımı saç diplerine sürülüp 3-5 saat bekletilir.

SAÇ KEPEĞİ Saç derisinin rahatsız olup kepek şeklinde dökülmesidir. Çinko eksikliğinden ya da mikroptan kaynaklanır. Deri kuruluğundan da kaynaklanır. Bitkilerle tedavisi Kafa sirkeyle 10 günde bir yıkanır.
Pelin otu kaynatılıp içine tuz karıştırılarak kafaya sürülüp 3 saat sonra ılık suyla yıkanır.
Yumurta şansı, yoğurtla (vakumsuz) karıştırılıp saç diplerine sürülür 3-5 saat sonra saçlar ılık suyla yıkanır.
Unutmayın bu kürler saç derisini besler, saç bir kere beslenince ömür boyu gidecek hali yoktur, Saçınız kepeklenince tekrar uygulayınız. Tamamen bitkisel, kepek ve saç dökülmesini, haftada 2-3 defa kullanmak kaydı ile önleyen şampuan çalışmamız devam ediyor.
kellik

Saç dökülmesinde açıkladığımız sebeplerden dolayı, saçların tamamen dökülüp kafanın çıplak kalmasıdır. Çağlar boyu insanoğlu kelliğin ilacını bulmak için uğraşmıştır. Kimya ilminin ilerlemesi, demiri; altın yapmak için uğraşan hayalci simyacıların deneyleriyle sağlandığı gibî, insanoğlu kaportaya önem verdiği için bu bitki ilmi (Herbalizm) de kelliğin ilacını bulmak isteyenlerin deneyleriyle ilerleyecektir. Ne kadar şifalı bitkilerle uğraşan varsa hepsinin hayali kel ilacım bulmaktır.

Saçla, kellikle ilgili bir iki hakikati aktaralım. Saç hücreleri ölmemiş kellerden saç çıkarmak, saç dökülmesini önleyen bitkilerle mümkündür. Bu da yüzde 5 nisbetinde bir olaydır. Bazı araştırmacılar bu tür kafalara isabet edince şevki artıyor. Saç çıkartmak sabır ve süreklilik ister. Yeni doğan çocukların saçları tüy iken 3-5 yaşına gelince saça benzer.

Sabırla kullanınca herkesten saç çıkartacak kel seti üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor.

SAÇ KIRAN

Birçok sebebi vardır. Bunun stres sonucu çıkması ayrı bir araştırma konusudur. Avuç içi gibi saçlar öbek öbek dökülür. Mikrobik sebepleri vardır.

Bitkilerler tedavisi

Tedaviye başlarken stres çayı ( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )ile başlamak şarttır( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp günde 3 su bardağı içilir. Bazı berberler mikroplan Öldürmek için sirke ruhu ile kafayı yakarlar. Sakın saçınızı yaktırmayınız. Aksi takdirde kızaran deri ve kafadan çok zor saç çıkar. Pelin otu sirke ile kaynatılıp kafa her gün yıkanır. Sarımsak ezilip, kına ve zeytinyağı ile merhem yapılıp hergün saç kıranlı yere sürülür. Stres çayına ( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )devam edilip, bu kürlerde uygulanırsa kısa sürede saçınız çıkar.

 

 

 

A  B  C  D  E  F  G  H  K   L M  N  O  P  Q  R  S  T  U  W  V  X  Y  Z

http://www.nadidem.net
son güncelleme: 05.01.07
Görüşleriniz : Nasip DEMİRKUŞ, Mesut GÜL
Biyoloji Eğitimi Anabilimdalı web sitesi hakkında